sobota, 21 maja 2016

Kokosowe knedle z serem

Kokosowe knedle z serem 


Składniki ciasto:
  • 1 kg ugotowanych ziemniaków,
  • 1 szklanka mąki pszennej ,
  • 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 1 jajko,
  • 80g wiórków kokosowych.
Składniki nadzienie :
  • 500g twarogu,
  • 1 opakowanie cukru waniliowego,
  • 4-5 łyżek drobnego cukru,
  • 2 żółtka.
  Przygotowanie ciasta :

Wiórki przełóż do blendera i zmiksuj. Ziemniaki przeciśnij przez praskę. Do ziemniaków stopniowo dodawaj mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz wiórki kokosowe. Na koniec wbij jajko i dokładnie wyrabiaj ciasto. 

Przygotowanie nadzienia :

Do miseczki wrzuć twaróg. Dodaj cukier waniliowy, cukier drobny oraz żółtka.  Wszystko dokładnie połącz rozgniatając twaróg widelcem.

Ciasto podziel na części. Na dłoni uformuj niewielki placuszek na środku ułóż farsz i zawiń w kluseczkę. Gotuj w osolonym wrzątku, aż kluski wypłyną na wierzch.

4 komentarze:

  1. O kurcze, już bym jadła! Super :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale bajer! Wygląda na pierwszy rzut oka jak Rafaello

    OdpowiedzUsuń
  3. Poproszę!
    Nie jadłam wieki całe, a te sa prze-apetyczne!
    :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kokosowych to ja jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń

Print