piątek, 14 listopada 2014

Makaron zapiekany z jabłkami i budyniem

Makaron zapiekany z jabłkami i budyniem 

Pyszny i kremowy makaron z jabłkami.
Całość polana budyniem i zapieczona.
Idealna zapiekanka przypominająca smak dzieciństwa !

Składniki :
  • Makaron Czaniecki w kształcie ryżu,
  • 3 duże jabłka,
  • 3 łyżki masła,
  • cynamon,
  • 0,5 l mleka,
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego z cukrem,
  • płatki migdałów.
Przygotowanie :

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.  Do formy wsyp ugotowany makaron.  Na makaron ułóż jabłka. Posyp cynamonem i rozłóż drobno pokrojone masło. Budyń przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Całość polej gorącym budyniem i posyp płatkami migdałów.  Włóż zapiekankę do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i piecz przez 20 minut. 








3 komentarze:

  1. pysznie:) znowu trafiłaś w mój gust:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie połączenie to dla mnie nowość :) Ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zapiekanka wygląda przesmacznie. Mam pytanko odnośnie formy, jak duża ma ona być?
    Pozdrawiam, Ela.

    OdpowiedzUsuń

Print