środa, 28 listopada 2012

Łosoś w pomidorach

Łosoś w pomidorach

Każdy zasługuje od czasu do czasu na królewski obiad. 
A takim jest właśnie łosoś.
Delikatne mięso idealnie komponuje się z kwaskowatymi pomidorkami.



Składniki : świeży łosoś 500g, 200g pomidorów koktajlowych, 1 cebula, oliwa, sól, pieprz, 3 łyżeczki tymianku.

Przygotowanie : Łososia oczyść i opłukaj. Osusz ręcznikiem papierowym z nadmiaru wody. Do kubka wlej oliwę, wrzuć tymianek, pieprz i sól. Natrzyj rybę wcześniej przygotowaną oliwą i wstaw do lodówki na 1-2 godziny. Do naczynia żaroodpornego włóż pomidorki i pokrojoną cebulę w piórka oraz łososia. Całość wsadź do nagrzanego piekarnika na 15 minut w temperaturze 180 stopni. 



Koniecznie zobacz inne propozycje na danie z rybą :





Ryba w sosie pomidorowo-paprykowym

 

 

  

 Ryba po grecku 

8 komentarzy:

  1. Zapraszam Cie do zabawy Liebster Blog http://dziewczynakucharza.blogspot.com/2012/11/liebster-blog-x-2.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Pomidorki i losos jak najbardziej!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam. Koleżanka, którą wtedy gościłam powiedziała że smakuje i wygląda jak danie z restauracji:-) szkoda tylko że łosoś jest taki drogi...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę że smakowało danie :) Pozdrawiam ciepło, Ewelina

      Usuń
  4. Thank you for sharing an interesting and very useful article. And let me share an article about health here I believe this is useful. Thank you :)

    Cara Mengobati Angina Pektoris (angin duduk)
    Obat Sesak Nafas paling Ampuh
    Obat Kista Ganglion Alami

    OdpowiedzUsuń

Print