wtorek, 6 marca 2012

Wrapsy z tuńczykiem i korniszonami

Wrapsy z tuńczykiem i korniszonami


Składniki : gotowany ziemniak, zielona cebulka, 3 korniszony, 2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 2 łyżki majonezu, mały ząbek czosnku,  sałata, tortille, sól, pieprz.

Przygotowanie : Ugotowanego ziemniaka pokroić w kostkę razem z ogórkiem i zieloną cebulką.  Wsypać do jednej miski. Odsączonego tuńczyka wrzucić do miski, rozdrobnić widelcem. Dodać majonez i  posiekany czosnek. Wymieszać całość delikatnie widelcem.Przypraw solą i pieprzem.  Tortille przygotuj zgodnie z opisem na opakowaniu. Masę rozsmarować na plackach, na wierzch ułóż sałatę. Całość zwiń i owiń w folię aluminiową. Wrapsy włóż  do lodówki na 1-2 godziny.



4 komentarze:

  1. Bardzo mi się podoba ten przepis :)
    Zamienię tylko tortillę na pełnoziarniste naleśniki i też będzie pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne te wrapsy! Uwielbiam połączenie tuńczyka i kwaśnych ogórków!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dobry pomysł na tuńczyka, chętnie wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń

Print