wtorek, 28 lutego 2012

Serowa rolada z pieczarkami

Serowa rolada z pieczarkami



Składniki : 40-50 dkg sera żółtego bez dziur, 30-40 dkg pieczarek, 1 kostka serka topionego śmietankowego 100g, cebula , 2 łyżki masła, natka pietruszki, sól, pieprz.

Przygotowanie :  Do gotującej się wody wkładamy żółty ser , zawinięty szczenie w woreczek, tak aby woda nie dostała się do sera. Na około 10-15minut.  Pieczarki i cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Dusimy w rondlu z dodatkiem masła, doprawiamy na koniec solą i pieprzem. Do farszu dodajemy kostkę sera topionego, wszytsko dokładnie łączymy. Delikatnie wyjmujemy ser, tak aby się nie poparzyć i wałkujemy na cienki placek. Układamy przygotowany pieczarkowy farsz i zawijamy jak roladę. Owijamy w folię. Wstawiamy do lodówki. Rolada najlepiej smakuje na następny dzień po przygotowaniu. 




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print